گروه زیست شناسی منطقه 5 تهران
آموزشی-علمی-خبری جهت استفاده دبیران محترم زیست شناسی ودانش آموزان 
قالب وبلاگ
لینک دوستان
در دانه هاي نشاسته در آميلوپلاست دو نوع مولكول نشاسته وجود مي آيد: آميلوپكتين كه شاخه دار است ، و آميلوز كه فاقد شاخه است. اين عمل را آنزيم شاخه ساز نشاسته انجام مي دهد. 
لايه لايه شدن دانه هاي نشاسته بخاطر نظم متناوب اين دو نوع پلي ساكاريد است.  
جذب آب توسط اين مولكول ها نيز متفاوت است. زمانيكه آميلوپلاست مرطوب شود ، لايه بندي واضح تر مي گردد. زيرا ميزان حلاليت آميلوز و آميلوپكتين نيز در آب متفاوت است.  
آميلوز: محلول در آب                         آميلوپكتين: نا محلول در آب 
 در آميلوپلاست هاي گياهان گوناگون مثل سيب زميني ، گندم ، برنج و ..... نسبت حضور اين دو مولكول متفاوت است. براي همين هم شكل و ضخامت لايه ها متفاوت بنظر مي رسد.
 

[ پنجشنبه 28 آبان1388 ] [ 18:16 ] [ ]
درباره وبلاگ

امکانات وب